به گزارش بهداشت نیوز، اما برای بهرهمند شدن از فوائد آن باید این دانه مغذی را به روش صحیح مصرف کنید.
تخم کتان می تواند بهترین دوست شما در برنامه کاهش وزنتان باشد و در عین
حال به مهار بسیاری از بیماری ها از فشارخون و دیابت گرفته تا کلسترول بالا
کمک کند.
این بذر مغذی و پرخاصیت، مملو از فیبر خوراکی محلول در آب است و می توانید با مصرف آن، از گرسنگی و دلضعفههای بین وعدههای غذای اصلی جلوگیری کنید. متخصصان تغذیه همچنین مصرف دانه کتان را به افرادی که از یبوست رنج می برند، توصیه می کنند.
به گفته متخصص تغذیه که میگوید: در حالی که خواص این دانه گیاهی
خوشمزه، ترد و آجیلی، ستودنی است اما روش صحیح خوردن تخم کتان در اثرگذاری
مطلوب آن بر بدن نقش دارد.
این دانه به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند، خواص ضدپیری دارد و برای پوست و مو نیز مفید است.
تخم کتان همچنین منبع گروهی از ریزمغذی ها موسوم به لیگنانهاست که آنتی
اکسیدانی قوی است و در عین حال خواص استروژنی دارد. این آنتی اکسیدان
همچنین برای پیشگیری از برخی انواع سرطان از جمله سرطان پستان و پروستات
مفید است.
تخم کتان علاوه بر اینها به بهبود عملکرد مغز به ویژه در کودکان مبتلا
به اوتیسم و اختلال نقص توجه - بیش فعالی کمک کرده و برای کنترل علائم
افسردگی سودمند است.
تمام این خواص را زمانی می توانید از مصرف تخم کتان بدست آورید که دانه
آسیاب شده آن را مصرف کنید چون اگر دانههای کتان را به طور کامل و با پوست
بخورید، احتمالا بدون آنکه ترکیبات مقوی آن از طریق روده جذب شوند، این
دانه ها همانطور با پوست از بدن دفع میشوند.
بنابراین پودر تخم کتان یا همان دانه های آسیاب شده را مصرف کنید زیرا در واقع روده نمی تواند پوسته بیرونی و سخت این دانه ها را تجزیه و هضم کند.
بنابراین دانههای آسیب شده کتان را میتوانید به سسهای سالم و خانگی، ماست و اسموتی، غلات یا سایر مواد خوراکی در رژیم غذایی خود اضافه کنید تا از حداکثر فواید آن برای سلامتی بهرهمند شوید و تمام مواد مغذی آن جذب بدنتان شود.
https://www.shahrekhabar.com
به گزارش بهداشت نیوز، «سیسیلی وبر»، محقق ارشد از دانشگاه مینهسوتا آمریکا، میگوید: «مارگارینها گزینه بهتری نسبت به کره برای سلامت قلب هستند و مارگارینهای فشرده بهترین گزینهها هستند.»
وی در ادامه افزود: «ما همچنین دریافتیم که محصولات ترکیبی مارگارین و کره حاوی چربی اشباع کمتر و چربی غیراشباع بیشتری نسبت به کره معمولی هستند.»
برای این مطالعه تیم تحقیق محتوای اسیدهای چرب ۸۳ مارگارین و مخلوط کره و مارگارین را بررسی کردند و آنها را با کره مقایسه کردند.
محققان دریافتند که محصولات مخلوط مارگارین و کره در مقایسه با کره، چربی اشباع و کلسترول کمتری داشتند. این محصولات همچنین فاقد چربی ترانس ساخته دست بشر بودند.
در حالی که مارگارینها گزینه بهتری نسبت به کره برای سلامت قلب هستند، اما همچنان باید به مقدار کم مصرف شوند، زیرا حاوی مقداری چربی اشباع شده با چگالی انرژی بالایی در هر وعده غذایی هستند.
محققان بهترین و سالمترین جایگزین کره و مارگارین را روغنهای گیاهی میدانند.
به گفته محققان، چربیهای اشباع خطر التهاب و بیماریهای قلبی عروقی و سایر بیماریهای مزمن را افزایش میدهند.
محققان پیشنهاد میکنند: سعی کنید از روغنهایی که در دمای اتاق مایع هستند، مانند روغن زیتون فرابکر، کانولا، آووکادو، گردو، کنجد یا روغنهای آفتابگردان در اسپریها، سسها و پخت و پز استفاده کنید.
https://www.shahrekhabar.com
به گزارش بهداشت نیوز، از هر سه آمریکایی یک نفر به فشار خون بالا مبتلاست. فشار خون بالا احتمال بیماری قلبی، سکته و بیماری کلیه را افزایش می دهد. تغییر رژیم غذایی و عادات زندگی می تواند فشار خون را کاهش داده و خطرات مرتبط با آن را از بین ببرد. تغییر رژیم غذایی تا حد زیادی فشار خون را کاهش میدهد. تحقیقات نشان داده برخی غذاها به صورت فوری یا در دراز مدت فشار خون را کاهش می دهند. در این گزارش غدا های کاهش دهنده فشار خون را معرفی کردیم.
مرکبات
مرکبات مانند گریپ فروت، پرتقال و لیمو تا حد زیادی فشار خون را کاهش
میدهد، این مرکبات مملو از ویتامین و مواد معدنی هستند و میتوانند به
سلامت قلب و کاهش خطرات مرتبط مانند فشار خون بالا کمک کنند. باتوجه به
تحقیقات نشان داده شده آب پرتقال و گریپ فروت به کاهش فشار خون کمک میکند
اما گریپ فروت و آب آن میتواند در روشهای معمولی کاهش فشارخون اختلال
ایجاد کند که باید برای استفاده از آن حتما با پزشک مشورت شود.
چغندر و برگ چغندر
چغندر و برگ آن هم تا حد بسیار زیادی به سلامت و کاهش فشارخون کمک
میکند. این مرکب مملو از نیترات است و به باز شدن رگها و کاهش فشار خون
نیز کمک می کند. باتوجه به تحقیقات نشان داده شده استفاده از چغندر و
محصولات آن در رژیم غذایی به کاهش فشار خون کمک میکند.
سیر
سیر یک غذای طبیعی، ضد باکتری و ضد قارچ بوده که بهترین ماده فعال آن آلیسین دلیل اصلی تاثیرات سیر بر سلامتی است. سیر به تولید دی اکسید نیترات در بدن کمک و باعث آرام شدن عضلات و باز شدن رگ ها میشود. این تغییرات میتواند فشارخون را کاهش دهد. عصاره سیر هر دو فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را در افراد مبتلا به فشار خون کاهش میدهد.
تخم کدو
تخم کدو شاید کوچک باشد اما عصارهای از مواد مغذی است. مواد غذایی برای
کنترل فشار خون وجود دارد از جمله منیزیم، پتاسیم، آرژنین، آمینو اسیدی که
برای تولید دی اکسید نیترات برای آرام شدن عضلات رگها و تنظیم فشارخون
ضروری است. روغن تخم کدو نیز داروی طبیعی عالی برای فشار خون بالا است.
موز
موز مملو از پتاسیم است که نقش اصلی در مدیریت فشار خون بالا دارد. یک
موز متوسط حدود ۴۲۲ میلی گرم پتاسیم دارد پتاسیم تاثیرات سدیم را کاهش داده
و تنش در دیواره های رگ را از بین میبرد. دیگر غذاهای غنی از پتاسیم
عبارتند از آواکادو، قارچ، سیب زمینی شیرین و لوبیا است.
هویج
یک محصول شیرین و بسیار مغذی که در سبد غذایی بسیار افراد حضور دارد.
هویج نیز مملو از ترکیبات فنیل مانند کوژنیک و اسید آفیک است که به آرامش
رگها و کاهش التهاب و در نتیجه کمتر شدن فشار خون کمک می کنند. هرچند هویج
را به هر دو شکل خام و پخته میتوان استفاده کرد اما هویج خام برای کنترل
فشار خون بهتر است.
براکلی
براکلی تاثیرات و مزایای زیادی در سلامت از جمله سیستم گردش خون دارد.
اضافه کردن براکلی به رژیم غذایی میتواند به کنترل فشارخونتان کمک کند.
این گیاه که مملو از آنتی اکسیدان ها است با بهبود عملکرد سیستم عروق و
افزایش دی اکسید نیترات بدن به کاهش فشار خون کمک میکنند.
گیاهان دارویی و ادویه
برخی گیاهان دارویی و ادویه جات موادی دارند که به آرامش رگ ها و کاهش فشار خون کمک میکند. دانه کرفس، گشنیز، زعفران، ریشه لیمو، زیره سیاه، دارچین، هل، ریحان شیرین و سرکه بخشی از گیاهان دارویی ادویه جات با تاثیرات کاهش خون هستند که از تحقیقات حیوانی و انسانی به دست آمده است.
گوجه
گوجه و محصولات آن در مواد مغذی مثل پتاسیم و دانه های کارتنوئد مانند لیکوپین غنی هستند. ثابت شده لیکوپین تاثیر مهمی در سلامت قلب دارد و خوردن غذاهای غنی از این ماده به کاهش خطرات قلبی مانند فشار خون بالا کمک میکند. بررسی ها نشان میدهد خوردن گوجه میتواند به تنظیم فشار خون و کاهش خطر بیماری قلبی و مرگ ناشی از آن کمک کند.
https://www.shahrekhabar.com
به گزارش صدآنلاین دکتر آمنه رضایوف، استاد دانشکده زیستشناسی دانشکدگان علوم دانشگاه تهران در همکاری با دکتر حمید مقیمی دانشیار این دانشکده، در طرح تحقیقاتی بینرشتهای با ساخت پروبیوتیک و آزمایش آن بر روی موشهایی که در اثر استرس دچار تخریب حافظه طولانیمدت شده بودند، به این نتیجه رسیدند که مصرف پروبیوتیکها در یک بازه زمانی ۳ تا ۵ هفتهای قبل از بلوغ میتواند فراموشی ناشی از استرس را پس از بلوغ بهبود بخشد.
در این تحقیق، برهمکنش عملکردی محور مغز–لوله گوارش از طریق مطالعه سیستم نورترانسمیتری گابائرژیک و سنجش بیان پروتئینهایی ویژه در نواحی هیپوکامپ و قشر پیشپیشانی مغز که عملکرد نوروپروتکتیو دارند، مورد بررسی قرار گرفت.
در این تحقیق که در آزمایشگاه علوم اعصاب به سرپرستی دکتر آمنه رضایوف و آزمایشگاه میکروبیولوژی به سرپرستی دکتر حمید مقیمی انجام شد، به این سوال پاسخ داده شد که آیا مصرف پروبیوتیکها میتواند اثرات مستقیمی بر فرایندهای نورونزایی و تشکیل سیناپسهای جدید در دوران قبل از بلوغ داشته باشد یا خیر؟ و آیا این ترکیبِ ویژه از پروبیوتیکها میتواند مسیرهای پیامرسانی نورونی در فراموشی ناشی از استرس را در دوران پس از بلوغ تحت تأثیر قرار دهد؟
دکتر رضایوف درباره فرایند این تحقیق گفت: نوزادان متولد شده از موشهای مادر، پس از اتمام دوران شیرخوارگی تحت تیمار مصرف آب حاوی پروبیوتیک با یک روش ویژه و نوین قرار گرفتند تا حداقل استرس و اضطراب را داشته باشند. در ادامه، هنگامی که این موشها بالغ میشدند در داخل بطنهای جانبی مغز آنها به وسیله جراحی استرئوتاکسی، کانولگذاری انجام میشد تا بتوان با تزریق آگونیست گیرندههای گابائرژیک در مغز، برهمکنش مصرف پروبیوتیک را با تشکیل حافظه و فراموشی ناشی از استرس بررسی نمود.
وی افزود: نوآوری این تحقیق نسبت به مطالعات قبلی نشان دادن اثرات مستقیم مصرف پروبیوتیک در مراحل قبل از بلوغ بر فرایندهای سلولی- مولکولی نواحی هیپوکامپ و قشر پیشپیشانی پس از بلوغ و همزمان با تحریک سیستم گابائرژیک است. باید توجه داشت که این دو ناحیه مغزی نقش بسزایی در فعالیتهای شناختی دارند و در بیماری آلزایمر عملکرد این نواحی به شدت مورد آسیب قرار میگیرد.
دکتر رضایوف، این تحقیق را مطالعهای ارزشمند و بینرشتهای توصیف کرد که نشان میدهد اثرات بهبودبخش و محافظتی پروبیوتیکها بر نورونهای مغزی که تحت تأثیر استرس قرار دارند، بسیار مؤثر و ماندگار است. وی اظهار امیدواری کرد که بتوان نتایج حاصل را وارد مطالعات انسانی کرد؛ که برای رسیدن به فاز انسانی نیاز به همکاری با محققین علاقهمند در دانشگاههای علوم پزشکی است.
دکتر مقیمی، مسئول آزمایشگاه میکروبیولوژی دانشکده زیستشناسی دانشکدگان علوم نیز با اشاره به اهمیت پروبیوتیکها در بحث سلامت گفت: هدف از انجام این طرح، بررسی تأثیر پروبیوتیکها در مغز و فعالیتهای شناختی بود.
وی اشاره کرد که در این طرح پژوهشی، در مرحله اول از فرمولاسیونهای مختلف استفاده شد و در نهایت، ترکیب و فرمولاسیون نهایی برای مصرف موشهای آزمایشگاهی آمادهسازی شد.
وی همچنین ویژگیهای منحصر به فرد باکتریهای به کارگرفته شده در پروبیوتیک مصرفی، اهمیت و سودمندی آنها در جهت تقویت و اصلاح میکروبیوم روده انسان را برشمرد.
دکتر مقیمی با اشاره به اینکه در کشور ظرفیت و توان خوبی در حوزه میکروارگانیسمهای فراسودمند وجود دارد، اظهار امیدواری کرد: با به کارگیری این ظرفیتها محصولات دارویی هدفمند بر پایه پروبیوتیکها به منظور پیشگیری و درمان بیماریهای خاص از جمله بیماریها و اختلالات عصبی در کشور تهیه و عرضه شود.
وی تاکید کرد: اهمیت این طرح بر تأثیرگذاری مصرف پروبیوتیکها بر فعالیتهای شناختی تا سطح بیان پروتئینهای محافظتکننده نورونی در مغز است. این جنبه نوآورانه طرح بود که آن را شاخص کرد و مقاله ناشی از این طرح به تازگی در یکی از مجلات معتبر بینالمللی علوم اعصاب پذیرفته شده است.
رئیس آزمایشگاه میکروبیولوژی دانشکدگان علوم دانشگاه تهران در پایان اظهار امیدواری کرد با کامل کردن نتایج حاصل از این طرح در مطالعات بالینی و با کسب مجوزها و عبور از چالشهای موجود، سرمایهگذار مناسب برای تجاریسازی محصول معرفی شده به دست آورد.
این طرح تحقیقاتی محققان دانشگاه تهران که در موشهای آزمایشگاهی انجام شده است، دارای قابلیت انجام در مطالعات انسانی نیز است.
https://www.shahrekhabar.com