دانستنی های علمی دنیای زیست شناسی

نویسنده: دکتر ملیحه جهانی

دانستنی های علمی دنیای زیست شناسی

نویسنده: دکتر ملیحه جهانی

این غذاها باعث جوش صورت می شوند

این غذاها باعث جوش صورت می شوند

صدآنلاین | جوش صورت شما همیشه به دلیل استفاده از کرم های آرایش نیست و به دلیل مواد غذایی است که میل می کنید. به همین بهانه در ادامه به شما ۵ ماده غذایی را معرفی می کنیم که مقصر اصلی جوش صورت شما است.

به گزارش صدآنلاین |وقتی صحبت از جوش های صورتتان می شود شما هم علت آن را عرق کردن، لوازم آرایشی، استرس و … می دانید، اما لحظه ای هم فکر نمی کنید که تنها عوامل بیرونی در کیفیت پوست موثر نیستند و غذایی هم که می خورید بسیار مهم است.

برنامه غذایی مهم ترین عامل در ایجاد مشکلات پوستی است، هر غذایی که می خوریم چه سالم و چه ناسالم این قدرت را دارند تا از راه های مختلف روی بدنمان تاثیر بگذارند. پوست مستقیما با دستگاه گوارش در ارتباط است. اگر چیزی بخوریم که نتوانیم هضم کنیم و یا در گوارشش مشکل داشته باشیم بدن برای سم زدایی کردن، از پوست استفاده می کند. به همین دلیل است که بعد از خوردن غذاهایی خاص جوش می زنیم. در ادامه می خواهیم پنج مورد از غذاهایی را که برای پوست مضر هستند را معرفی کنیم تا از خوردن آنها خودداری کنید.

لبنیات
اگر شما هم جزو افرادی هستید که صبحانه تان را با یک لیوان شیر یا پنیر شروع می کنید باید بدانید که لبنیات برای پوست بسیار ضرر دارد. لبنیات حاوی انواع هورمون ها هستند که می توانند چربی را تحریک کنند. هر چقدر بدن چربی تولید کند، منافذ پوست بیشتر بسته می شود و این یعنی جوش های صورت بیشتر. سعی کنید به مدت یک یا دو ماه لبنیات را کنار بگذارید و به عنوان جایگزین از شیر بادام استفاده کنید.

شیرینی ها
چرا همیشه خوشمزه ترین غذاها بیشترین ضرر را دارد؟ شیرینی و یا غذاهای شیرین، پوست صورت را سفت و باعث پیری می شود. در هنگام خوردن شیرینی علاوه بر چین و چروک صورت حواستان به چاق شدنتان هم باشد.

قهوه
یک یا دو فنجان قهوه در روز نمی تواند آسیبی به بدن برساند اما مصرف بالای نوشیدنی ها و غذاهای کافئین دار کلاژن های لازم برای جوانی و سالم بودن پوست را تحریک می کند، که باعث چین و چروک و افتادگی در پوست می شود. اگر به نوشیدن قهوه علاقه دارید یکی از بهترین کارهایی که می توانید انجام دهید نوشیدن بیشتر آب است. در روز هر فنجان قهوه ای که می خورید در کنارش آب نیز بنوشید.

میان وعده های نمکی
نمک باعث باقی ماندن آب در پوست برخی از افراد و ایجاد پف کردگی می شود. این پف کردگی در اطراف چشم بیشتر پیداست. همچنین خشکی و ترک خوردگی پوست را به همراه دارد.

الکل
الکل بدن و به ویژه پوست صورتتان را خشک می کند. همچنین پوست را از دیگر موادمغذی از جمله ویتامین ها و مواد معدنی لازم نیز محروم می کند و رنگ پریدگی پوست، جوش های بزرگ، تغییر رنگ، افتادگی، چین و چروک و از دست رفتن انعطاف پوست را نیز به همراه دارد.

https://www.shahrekhabar.com

رونمایی از ۲ داروی گیاهی برای "کاهش قند خون و درمان اختلالات خواب"

رونمایی از 2 داروی گیاهی برای "کاهش قند خون و درمان اختلالات خواب"

پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی از دو داروی گیاهی "لیپوویا" برای کنترل سطح کلسترول، تری گلیسیرید خون و دیابت و "ول اسلیپ" برای بهبود کیفیت خواب و درمان اختلالات خواب رونمایی کرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، طی مراسمی با حضور رئیس جهاددانشگاهی در پژوهشکده گیاهان دارویی این نهاد از دو داروی گیاهی «لیپوویا» که تنظیم سطح کلسترول، تری‌گلیسیرید و قند خون در بیماران مبتلا به هایپرلیپیدمیا و دیابت نوع دوم را به همراه دارد و همچنین «ول اسلیپ» که به میزان مؤثری به بهبود کیفیت خواب و درمان اختلالات خواب کمک می‌کند، رونمایی شد.

صبح امروز شنبه 26 آذرماه 1401 با برگزاری مراسمی با حضور دکتر حسن مسلمی نائینی رئیس جهاددانشگاهی، سرپرست معاونت پژوهش و فناوری و برخی از مدیران ارشد این نهاد، دکتر علیرضا عباسی؛ نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد و نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی آب منابع طبیعی و محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی، دکتر جعفر نیکزاد؛ مشاور رئیس سازمان غذا و دارو در امور فعالیت‌های دانش‌بنیان سلامت‌محور، دکتر حسین رضایی‌زاده؛ معاون دفتر طب سنتی وزارت بهداشت و دکتر مهدی سیف سهندی؛ دبیرستاد گیاهان دارویی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از دو داروی گیاهی «لیپوویا» که تنظیم سطح کلسترول، تری‌گلیسیرید و قند خون در بیماران مبتلا به هایپرلیپیدمیا و دیابت نوع دوم را به همراه دارد و همچنین «ول اسلیپ» که به میزان مؤثری به بهبود کیفیت خواب و درمان اختلالات خواب کمک می‌کند، رونمایی شد.

براساس اعلام پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، هر کپسول لیپوویا حاوی 400 میلی‌گرم عصاره خشک برگ گیاه مریم‌گلی است که در‌اندیکاسیون این داروی گیاهی دارای مجوز از سازمان غذا و دارو ذکر شده که باعث کاهش کلسترول تام، LDL و تری‌گلیسیرید، افزایش HDL و کاهش قند خون در بیماران مبتلا به هایپرلیپیدمیا و دیابت نوع دوم می‌شود.

همچنین تحقیقات در این پژوهشکده نشان داده است که مصرف روزانه یک عدد کپسول وِل‌اِسلیپ، 30 تا 60 دقیقه قبل از خواب، به میزان مؤثری به بهبود کیفیت خواب و درمان اختلالات خواب کمک کند. هر کپسول وِل‌اِسلیپ حاوی عصاره خشک گل گیاه رازک 100 میلی‌گرم، گل گیاه بابونه 100 میلی‌گرم، گل گیاه گل ساعتی 100 میلی‌گرم و ریشه گیاه سنبل‌الطیب 25 میلی‌گرم، 60 میل‌گرم منیزیم گلوکونات، 5 میلی‌گرم ویتأمین B-6 و 3 میلی‌گرم ملاتونین است.

حرکت علمی جهاددانشگاهی در مسیر حل مشکلات مردم و جامعه

دکتر حسن مسلمی نائینی؛ رئیس جهاددانشگاهی در این مراسم با تبریک هفته پژوهش گفت: خوشبختانه تاکنون اقدامات خوب و کاربردی در پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی انجام‌ شده است. رئیس جهاددانشگاهی نیاز کشور را به علم نافع ذکر کرد و گفت: بیش از نوآوری به علم نافع نیاز داریم که برای کشور حیاتی است؛ باید به سمت علمی برویم که نفع آن برای جامعه باشد و مشکلی را حل کند.

دکتر مسلمی نائینی بابیان اینکه این دو گیاه دارویی نیز در جهت حل مشکلات کشور تولید شده‌اند، اظهار کرد: خواب، دیابت، چربی خون و‌تری گلیسیرید از مسائلی است که طیف زیادی از افراد جامعه با آن درگیر هستند و این گیاهان جهت حل این مشکل روانه بازار می‌شوند.

وی بابیان اینکه علم بدون فرهنگ معلوم نیست به کجا ختم می‌شود ادامه داد: اما علم نافع مسئولیت برای خود احساس می‌کند و درصدد حل مشکلی از جامعه است.

رئیس جهاددانشگاهی بابیان این‌که جهاددانشگاهی در شروع فعالیتش را با اولویت‌های فرهنگی آغاز کرد، ادامه داد: اما با توسعه فناوری در تلاش هستیم کار‌های علمی را به سمتی سوق دهیم تا نیازی از کشور را برطرف کند و‌امیدواریم با کمک جهادگران ریل جهاددانشگاهی به این سمت سوق پیدا کند. تلاش جهاددانشگاهی برای تولید محصولاتی که باعث افزایش کیفیت زندگی مردم شود

دکتر یعقوب فتح الهی؛ سرپرست معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی نیز در این مراسم با اشاره به کارکرد‌های نظام علمی در اقتصاد اظهار کرد: هر سیستم علمی سه زیرمجموعه دارد که اولی تولید دانش و فناوری و دومی اشاعه دانش و فناوری بوده و سومی کاربرد دانش فناوری در متن اقتصادی اجتماعی است.

وی به اهمیت پیوند دانشگاه به‌عنوان نماد علم با اقتصاد اشاره کرد و گفت: این پیوند باید به‌گونه‌ای باشد که ارزش آن را در افزایش تولید ناخالص ملی کشور مشاهده کنیم.

سرپرست معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی بابیان این‌که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ساختار‌های پژوهشی و ارتباط صنعت و دانشگاه، موفق بودیم، ادامه داد: اما این فرایند اقتباسی بوده و بومی نشده و پاسخگوی نیاز‌های کشور ما نیست.

دکتر فتح الهی بابیان این‌که پس از پیروزی انقلاب اسلامی نهاد‌های مختلفی در کشور ایجاد شده‌اند، ادامه داد: جهاددانشگاهی تنها ساختاری است که می‌تواند در زمینه تولید دانش و فناوری و اشاعه آن و کاربرد آن در اقتصاد جامعه نقشی فعال ایفا کند.

وی با اشاره به متمایز بودن ساختار جهاددانشگاهی که باعث این تحول شده عنوان کرد: این نهاد با وجود آنکه در ابتدا با اولویت فرهنگ ایجاد شد، اما با پررنگ شدن انجام فعالیت‌های فناورانه در تلاش است محصولات و فناوری‌هایی تولید کند که باعث افزایش کیفیت زندگی مردم شود.

سرپرست معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی در این رابطه با ذکر مثالی از دو داروی گیاهی که در این مراسم رونمایی شدند اشاره کرد و گفت: مشکلات خواب، دیابت، چربی خون و آلزایمر از موضوعات اساسی جامعه بوده که با انجام بررسی جهاددانشگاهی و پژوهشکده گیاهان دارویی برای این حل این مشکل قدم برداشته است.

دکتر فتح الهی با تشکر از مسئولان وزارت بهداشت خواستار آن شد تا این دارو‌ها وارد چرخه تولید و به‌ویژه تجویز توسط اطبا شود و گفت: این‌یک تغییر نگرش است که با کمک وزارت بهداشت باید اتفاق بیفتد.

وی همچنین با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور و بیان این‌که اقتصاد ما متکی بر منابع زیرزمینی است، ادامه داد: امروز در حوزه فناوری سرمایه‌گذاری زیادی انجام نمی‌شود درصورتی‌که جوهره تحول در اقتصاد باید توجه به فناوری باشد.

استفاده از توان جهاددانشگاهی در شناسایی و معرفی گیاهان دارویی

دکتر علیرضا عباسی؛ نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی نیز در سخنانی بابیان این‌که در حوزه علم و فناوری و دانشگاه‌ها به برکت نظام جمهوری اسلامی ایران ازنظر کمی رشد خوبی داشته‌ایم، ادامه داد: باید این رشد کمی تبدیل به کیفیت و فناوری برای توسعه کشور شود.

وی با اشاره به شکل‌گیری نهادهای انقلابی چون جهاد سازندگی و جهاددانشگاهی و خدمات ماندگار مرحوم کاظمی آشتیانی که رهبر معظم انقلاب بارها در سخنانشان به آن استناد می‌کنند گفت: امیدوارم این نهاد انقلابی رسالت خود را به‌خوبی در راستای اعتلای نظام و کشور بردارد.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه در حوزه پزشکی در قوانین بالادستی همانند برنامه ششم توسعه توجه ویژهای به طب سنتی و استفاده از گیاهان دارویی شده است، ادامه داد: چندین هزار گیاه دارویی در کشور وجود دارد که متأسفانه تاکنون استفاده لازم از آن نشده است که باید با همکاری نهادهایی چون جهاددانشگاهی این ظرفیت را به فعلیت برسانیم.

وی بابیان این‌که باید 30 درصد از داروها را به داروهای گیاه‌پایه تبدیل کنیم، گفت: جهاددانشگاهی در این حوزه کارهای خوبی انجام داده است و این دو داروی گیاهی نیز نمونه‌ای از آن‌هاست که امیدواریم این فعالیت‌ها در جهاددانشگاهی توسعه یابد.

وی با بیان اینکه قانون جهش تولید دانش‌بنیان ظرفیت خوبی است که می‌توان در کاربردی کردن فناوری‌ها از آن استفاده کرد گفت: آماده‌ایم در تنظیم برنامه هفتم توسعه از پیشنهادها در این حوزه استفاده کنیم.

تولید 38 فناوری و محصول در پژوهشکده گیاهان دارویی

در این مراسم دکتر رضا غفار زادگان رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی نیز بابیان این‌که تاکنون 38 فناوری و محصول در این پژوهشکده تولید شده است، گفت: اکثر این فناوری‌ها و محصولات تولیدشده به بهره‌برداری رسیده‌اند و در نظر داریم در دهه فجر 5 داروی گیاهی دامی، 5 آفت‌کش گیاهی و 6 مکمل ورزشی گیاه‌پایه را رونمایی و بهره‌برداری برسانیم.

وی یکی از مهم‌ترین برنامه‌های پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی را تجاری‌سازی فناوری‌ها و محصولات به‌دست‌آمده دانست و افزود: در تلاشیم با همکاری بخش خصوصی، تجاری‌سازی فناوری‌های تولیدشده را به سرانجام برسانیم.

https://www.tasnimnews.com


با دومین سرطان شایع مردان آشنا شوید


با دومین سرطان شایع مردان آشنا شوید

متخصص رادیوانکولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در خصوص بدخیمی های روده بزرگ، توضیحاتی ارائه داد.

به گزراش بهداشت نیوز ،افشین رخشا، در برنامه شبکه سلامت سیما، با بیان اینکه سرطان روده بزرگ دومین سرطان شایع در مردان و سومین سرطان شایع در زنان کشور است، ضخیم شدن مخاط دیواره روده را، بدخیمی روده بزرگ نامید و گفت: اکثر پولیپ‌های روده خوش خیم هستند، اما ممکن است در طول زمان، تبدیل به توده‌های سرطانی شوند.

وی، پیشگیری، تشخیص به موقع و درمان صحیح را، اصول اولیه برخورد با انواع سرطان‌ها دانست و افزود: سرطان کولون از نظر ژنتیک از تنوع زیادی برخوردار است، که از نوع بدون علامت، تا متاستاز و درگیری کبد، خود را نشان می‌دهد.

رخشا در پاسخ به این سوال که عوامل خطر ساز سرطان روده بزرگ کدامند، گفت: در کشورهای توسعه یافته و صنعتی که غذاهای پرکالری و پر انرژی بیشتر مصرف می‌شود، آمار سرطان روده بزرگ، بیشتر است. هرچه مصرف غذاهایی که اجابت مزاج افراد را زیادتر کنند (مصرف فیبرها) بیشتر باشد، حرکت مواد سرطان زا در روده با سرعت بیشتری انجام می‌شود و با خروج عوامل سرطان زا از بدن، احتمال ابتلاء به سرطان کمتر می‌شود.

وی افزود: فست فودها و غذاهای فرآوری شده و انواع گوشت‌های کبابی، پلی کربن‌هایی را تولید می‌کنند که به دیواره روده می‌چسبند و می‌توانند، عامل ایجاد کننده سرطان روده بزرگ باشند. در این بیماری، نوع سبک زندگی بسیار مهم است، اگر در سبک زندگی افراد، تحرک کافی و غذای سالم وجود داشته باشد، احتمال ابتلاء به سرطان کولون کمتر خواهد بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سیگار و الکل را جزو دیگر عوامل ایجاد کننده سرطان برشمرد و از سن، به عنوان یک عامل مهم در بروز این سرطان نام برد و گفت: هرچه سن فرد بالاتر رود، احتمال بروز این سرطان بیشتر خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که چه عواملی در زمان انجام غربالگری این بیماری اثر گذار است، گفت: ژنتیک و سابقه خانوادگی و همچنین سابقه ابتلاء فرد به انواع دیگر سرطان‌ها، در سن انجام غربالگری روده بزرگ مؤثر است.

رخشا همچنین به اهمیت تشخیص زودرس این سرطان، در درمان پذیری سریع‌تر و راحت تر این بیماری اشاره کرد.

وی یادآوری کرد: اولین غربالگری این بیماری در ۵۰ سالگی انجام می‌شود، اما افرادی که سابقه خانوادگی دارند (افراد درجه اول خانواده آنها، ابتلاء به سرطان روده بزرگ، پستان، تخمدان و یا رحم داشته باشند)، این غربالگری زودتر انجام می‌شود. این غربالگری، شامل آزمایش یافتن خون مخفی در مدفوع، معاینه داخلی و انجام کولونوسکوپی است.

رخشا در پاسخ به این سوال که در صورت انجام کولونوسکوپی در ۵۰ سالگی، دیگر نیازی به انجام این آزمایش نیست، گفت: اگر در ۵۰ سالگی کولونوسکوپی انجام شد، و هیچ گونه مشکلی وجود نداشت، تا ۵ الی ۱۰ سال آینده، نیاز به انجام کولونوسکوپی نیست.(افرادی که در خانواده درجه اول آنها، فرد مبتلا به سرطان روده بزرگ وجود دارد، سن اولین غربالگری به ۴۰ سالگی کاهش می‌یابد).

وی، خونریزی در داخل مدفوع را، شاه علامت سرطان روده بزرگ دانست و افزود: رگه‌هایی از خون که همراه با مدفوع دفع می‌شوند، حتماً نیاز به پیگیری دارند، او، کاهش وزن، یبوست و اسهال مزمن و درد طولانی شده شکم را، از علائم دیگر سرطان روده بزرگ برشمرد. وی گفت: اگر فرد بعد از اجابت مزاج، چند لکه خون دفع کند، ممکن است مبتلا به شقاق یا بواسیر باشد و به معنی سرطان روده بزرگ نیست.

رخشا یادآور شد: اگر در هنگام کولونوسکوپی، پولیپ بزرگ و پایداری مشاهده شد، نمونه برداری انجام می‌شود (قابل ذکر است که فاصله بعدی کولونوسکوپی در این افراد، سه سال کاهش می‌یابد).

وی متذکر شد: در حال حاضر بسیاری از سرطان‌ها قابل علاج هستند و لازمه آن این است، که با مراجعه به موقع، تشخیص زودرس و به دنبال آن، درمان صحیح انجام شود.

منبع:مهر