به گزارش بهداشت نیوز، فرشته اشتری، با بیان اینکه بیماران مبتلا به پارکینسون ممکن است به درجاتی برسند که حافظه و فعالیتهای شناختی مغز آنها دچار اختلال شود، اظهار کرد: لرزش که یکی از علائم ابتلاء به بیماری پارکینسون است، در بیماری اماس نیز دیده میشود، اما تشخیص این دو بیماری با یکدیگر تفاوت دارد.
وی با بیان اینکه بیماری پارکینسون برخلاف بیماری اماس که در جوانان بیشتر بروز میکند، به طور معمول در سنین بالاتر به وجود میآید، افزود: پارکینسون ممکن است در سنین جوانی نیز بروز کند، اما در دهه پنج به بعد زندگی افراد پدید میآید و متعاقب بالاتر رفتن سن افراد، احتمال بروز این بیماری افزایش مییابد.
این متخصص مغز و اعصاب تصریح کرد: بیماری اماس حالت رفت و برگشت دارد؛ به این معنا که ممکن است برخی از علائم به وجود آید، بهتر شود و دوباره عود کند، اما هنگامی که علائم بیماری پارکینسون آغاز شود به آرامی بدتر میشود، به سمت بهتر شدن نمیرود یا به صورت حملهای نیست، زیرا دوپامین در مغز به آرامی از بین میرود و در نتیجه علائم بیمار نیز بیشتر میشود.
وی با اشاره به کوچک شدن قسمتهایی از مغز در پی ابتلاء به پارکینسون، ادامه داد: در مراحل اولیه ابتلای فرد به این بیماری در امآرآی و سیتیاسکن بیمار هیچ ضایعهای دیده نمیشود و به تدریج با پیشرفت این بیماری، تنها قسمتهای خاصی از مغز کوچک میشود.
اشتری با اشاره به علت عکسبرداری از مغز مبتلایان به بیماری پارکینسون، گفت: علت گرفتن امآرآی و سیتیاسکن از مبتلایان این بیماری، رد کردن علائم مشابه مشکلات دیگر نظیر سکته مغزی، اماس یا تومورهای مغزی است.
بروز بیشتر بیماری پارکینسون در مردان
وی با بیان اینکه بیماری پارکینسون در هر دو جنسیت دیده میشود اما بروز آن در مردان مقداری بیشتر از خانمها است، اضافه کرد: بیماری پارکینسون علت شناختهشدهای ندارد و به نظر میرسد عوامل محیطی و ژنتیک، در ایجاد این بیماری نقش داشته باشد.
این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه ممکن است در صورت ابتلای یکی از اعضای خانواده به این بیماری، احتمال درگیری سایر اعضای خانواده نیز بیشتر شود، ادامه داد: این بیماری تحت عنوان یک بیماری ژنتیکی شناخته نشده که انتقال آن را از طریق ژن خاصی بدانیم؛ مگر درصد کمی که در آنها ژنهای خاصی یافت نشده است و به طور معمول در افراد جوانتر بروز میکند.
وی با بیان اینکه گاهی امکان دارد برخورد با برخی سموم نیز منجر به شروع پارکینسون شود، خاطرنشان کرد: به علت ناشناخته بودن علت ایجاد این بیماری، عامل پیشگیریکننده از ابتلاء به پارکینسون وجود ندارد و نمیتوان گفت اگر علت آن را کنار بگذاریم، به این بیماری مبتلا نخواهیم شد.
منبع: ایمنا، https://behdasht.news
به گزارش بهداشت نیوز، سارا پوستی، یکی از پژوهشگران مرکز رشد زیست فناوران رویان گفت: یکی از محصولات این مرکز کیمیا سل است. این محصول از سلول های مزانشیمی مغز استخوان انسان گرفته شده است و برای ترمیم آسیب های استخوانی و غضروفی بیماری های آرتروز، روماتوئید و کمردردهای مزمن کاربرد دارد. این محصول خاصیت تعدیل کننده سیستم ایمنی بدن، کاهنده التهاب از طریق سرکوب لنفوسیت ها و کاهش ترشح سایتوکین های ضد التهابی، تشدید کننده رگ زایی و افزایش اکسیژن رسانی به بافت آسیب دیده را دارد.
وی افزود: کیمیا وی از دیگر محصولات این مرکز است. این محصول حاوی وزیکول های برون سلولی مشتق از سلول های استرومایی مزانشیمی مغز استخوان فرد اهدا کننده سالم و واجد شرایط است که در شرایط کاملا استریل و با استانداردهای جی ام پی در اتاق تمیز تولید، آماده و بسته بندی می شود.
وی اظهارداشت: این محصول عاری از سلول است که نسبت به سلول در دماهای مختلف پایداری بیشتری دارد و می توان در دمای اتاق یا یخچال تا مدت ها نگهداری کرد.
وی بیان کرد: این محصول خواص ضد التهابی، ضد آپوپتوزی( مرگ سلولی) و رگ زایی دارد. چنین خاصیتی باعث شده تا این محصول گزینه مناسبی برای الگوهای درمانی جدید در ترمیم بافت های آسیب دیده و همینطور در زیبایی و جوانسازی پوست تبدیل شود و به عنوان حامل دارو نیز مورد استفاده قرار بگیرد. اکنون مجوزهای این محصول را گرفته ایم و به صورت کلینیکال به روی بیماران تست می شود.
وی گفت: رویین شیت از دیگر محصولات این مجموعه است. این محصول یک پانسمان بیولوژیکی است و برای پوشش موقت در درمان زخم های سوختگی عمقی درجه دو، پوشش دهنده موضع اهدای پوست در بیماران دچار سوختگی درجه سه و همچنین ترمیم کننده زخم در بیماران مبتلا به زخم پای دیابتی کاربرد دارد.
پوستی بیان کرد: محصول رویین گرف این مرکز نیز جایگزین پوستی مهندسی شده از سلول های زنده کراتینوسیت(سلول اصلی موجود در لایه اپیدرم؛ خارجی ترین لایه پوست)، فیبروبلاست و کلاژن است که برای ترمیم و بهبود زخم های وریدی و زخم های پای دیابتی کاربرد دارد.
وی خاطرنشان کرد: لایه بالایی این محصول از کراتینوسیت های انسانی و لایه زیرین حمایتی آن از کلاژن مشتق شده از گاو و فیبروبلاست های پوستی انسانی ساخته شده است که در شرایط کاملا استریل و با استاندارد های جی ام پی در اتاق های تمیز تولید، آماده و بسته بندی می شود.
به گفته وی، سلول های کراتینوسایت و فیبروبلاست دو سلول اصلی درگیر در فاز التهابی، ترمیم و بازسازی پوست هستند. این محصول التهاب در محل زخم، تکثیر و بلوغ سلول های فیبروبلاست و کراتینوسایت که برای ترمیم زخم ضروری هستند را افزایش می دهد. فیبروبلاست ها با سنتز کلاژن و ایجاد پیوند متقابل، ماتریکس خارج سلولی را تشکیل می دهند و با تمایز به فنوتیپ میوفیبروبلاست بسته شدن زخم ها را تسهیل می کنند.
وی تصریح کرد: این محصول نیز برای ترمیم و بهبود زخم های وریدی و ترمیم کننده زخم در بیماران مبتلا به زخم پای دیابتی کاربردهای درمانی دارد.
گفتنی است، این دستاورد پژوهشی در بیست و سومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار در غرفه جهاددانشگاهی واقع در سالن شماره ۶ به نمایش گذاشته شده است.
منبع: سیناپرس، https://behdasht.news
به گزارش بهداشت نیوز، زعفران حاوی مواد چرب، املاح معدنی، موسیلاژ و اسانس های فراوانی است. رنگ زعفران مربوط به ماده ای به نام کرویسن است. مهمترین خاصیت زعفران که از قدیم مورد توجه بوده درمان افسردگی است.
زعفران باعث تحریک اعصاب شده و برای درمان افسردگی مفید است. زعفران بوی قوی و طعمی تلخ دارد، باعث تحریک اعصاب شده، اثر مسکن دارد و دارای خاصیت آرام بخشی و خواب آوری است و بالاخره اگر می خواهید همیشه شاد و خندان باشید، زعفران بخورید. زعفران را باید در شیشه های دربسته و دور از تور نگه داری کنید زیرا عطر و رنگ خود را در اثر نور از دست می دهد. اسانس زعفران تبخیر شدنی است و در صورت نگه داری نامناسب به مرور زمان اسانس آن تبخیر، از اثرات دارویی و طعم مزه آن کاسته شده و مرغوبیت خود را نیز از دست می دهد.
با توجه به اینکه مواد معطر گیاه در حالت پودر شده، بسیار سریع تر از پودر نشده آن تبخیر می شود پس بهتر است زعفران را تا موقع مصرف پودر نکنید یا در صورت پودر کردن، در ظرف دربسته نگه داری کنید. از مضرات زعفران این است که روی سیستم تولید مثل اثر دارد؛ بنابراین زنان حامله باید از خوردن زیاد آن اجتناب کنند. در ضمن خوردن زیاد زعفران برای کلیه ها مضر است و اشتها را نیز کم می کند