دانستنی های علمی دنیای زیست شناسی

نویسنده: دکتر ملیحه جهانی

دانستنی های علمی دنیای زیست شناسی

نویسنده: دکتر ملیحه جهانی

با یک آنتی اکسیدان قوی و طبیعی آشنا شوید

با یک آنتی اکسیدان قوی و طبیعی آشنا شوید


صدآنلاین | این روغن حاوی مقادیر قابل توجهی سزامول و سزامینول است. به گفته دانشمندان این دو آنتی اکسیدان ممکن است اثرات قدرتمندی بر سلامت شما داشته باشند.

به گزارش صدآنلاین ویژگی های تغذیه ای گیاه کنجد با نام علمی Sesamum indicum سبب شده تا به روغن آن لقب "ملکه دانه های روغنی" را بدهند. این گیاه که به آن سمسم و جلجلان هم گفته می شود، متعلق به خانواده Pedaliaceae و گروهی از گیاهان است که برای دانه های خوراکی خود برداشت می شوند.

روغن کنجد از دانه‌ های کنجد خام تهیه شده و کاربردهای آشپزی، دارویی و آرایشی متنوعی دارد. برای نمونه روغن حاصل از دانه‌ های کنجد یک روغن مخصوص پخت‌ و پز محسوب می شود و در مناطقی مانند جنوب هند، چین، ژاپن، خاورمیانه و کره محبوبیت فراوانی دارد.

این ترکیب همچنین به عنوان تقویت‌ کننده عطر و طعم در غذاهای آسیای جنوب شرقی نیز کاربرد دارد.

البته فواید مصرف روغن کنجد بسیار متنوع است و از درمان خشکی بینی تا کنترل قند خون، تقویت سلامت قلبی عروقی و مبارزه با التهاب را پوشش می دهد. نکاتی که در ادامه توضیح داده می شوند، با استناد به مقالات منتشر شده توسط مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا جمع آوری شده اند:

- کمک به رفع خشکی بینی
یکی از مهم ترین کاربردهای درمانی روغن کنجد به رفع خشکی بینی مربوط می شود. همین کاربرد سبب شده تا شرکت های داروسازی اقدام به فرمولاسیون روغن کنجد در قالب اسپری های بینی کنند.

مشخص شده که مصرف منظم این دسته از محصولات دارویی ضمن حفظ رطوبت مخاط بینی و جلوگیری از خشکی، از ابتلا به عفونت های مختلف نیز تا جای امکان پیشگیری می کند.

- محتوای آنتی اکسیدانی قوی
روغن کنجد حاوی مقادیر قابل توجهی سزامول و سزامینول است. به گفته دانشمندان این دو آنتی اکسیدان ممکن است اثرات قدرتمندی بر سلامت شما داشته باشند.

آنتی اکسیدان ها موادی هستند که به کاهش آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کنند. گفتنی است که تجمع رادیکال های آزاد در سلول های بدن منجر به التهاب و بیماری خواهد شد.

بر اساس مطالعه ای یک ماهه روی موش‌ های آزمایشگاهی، مصرف مکمل‌ های حاوی روغن کنجد از آسیب به سلول‌های قلب جلوگیری می‌ کند. در همین مطالعه افزایش سطح فعالیت آنتی اکسیدانی در موش‌ هایی که روزانه 2 تا 5 میلی‌ لیتر روغن کنجد به ازای هر پوند (5 تا 10 میلی‌ لیتر به ازای هر کیلوگرم) وزن بدن دریافت کرده بودند، مشاهده شد.

از طرفی دیگر استفاده موضعی نیز اثرات مشابهی را به دنبال دارد. با استناد به یک پژوهش آزمایشگاهی، روغن کنجد با مهار ترکیباتی مانند زانتین اکسیداز و نیتریک اکسید آسیب سلولی را کاهش می دهد.

- خواص ضد التهابی عالی
از آن جایی که التهاب مزمن منجر به ابتلا و تشدید انواع بیماری ها می شود، بسیار مهم است که آن را در سریع ترین زمان ممکن محدود کنیم.

در طب سنتی تایوانی روغن کنجد جایگاهی دیرینه دارد و سالیان سال است که از آن برای خواص ضد التهابی قوی استفاده می‌ کنند. از جمله دیگر کاربردهای مرتبط آن می توان به درمان التهاب مفاصل، دندان درد و خراش‌ های پوستی اشاره کرد.

اخیراً مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی مختلفی هم نشان داده‌ اند که روغن کنجد می‌ تواند نشانگر های التهابی را به طور معناداری کاهش دهد. با این حال همچنان به مطالعات انسانی بیشتری نیاز است.

- کمک به کنترل قند خون
با توجه به مقالات چاپ شده به احتمال زیاد روغن کنجد می تواند از تنظیم بهتر قند خون پشتیبانی کند که به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت اهمیت فراوانی خواهد داشت.

طی یک مطالعه معتبر دیده شد که قرار گیری موش‌های دیابتی در رژیم غذایی حاوی 6 درصد روغن کنجد به مدت 42 روز در مقایسه با موش‌هایی که از این روغن تغذیه نشده بودند، سبب کاهش قابل ملاحظه در سطح قند خون مبتلایان شد.

روغن کنجد حتی ممکن است در تنظیم طولانی مدت قند خون هم نقش داشته باشد. طبق مطالعه ای روی 46 بزرگسال مبتلا به دیابت نوع 2، مصرف روغن کنجد به مدت 90 روز به طور معناداری قند خون ناشتا و هموگلوبین A1c را در مقایسه با گروه دارونما کاهش داده است. سطح HbA1c نشانگر کنترل قند خون در طولانی مدت است.

- کمک به درمان آرتریت
استئوآرتریت جمعیت زیادی در سراسر جهان را تحت تأثیر خود قرار داده است و یکی از علل شایع درد مفاصل به شمار می رود.

چندین مطالعه انجام شده روی جوندگان، روغن کنجد را با بهبود آرتریت مرتبط دانسته اند. در یک مطالعه 28 روزه، محققان این روغن را با دوزهای روزانه 0.5 میلی لیتر به ازای هر پوند (1 میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم) وزن بدن به موش ها خوراندند. در ادامه موش‌های تحت آزمایش کاهش علائم آرتریت مانند درد مفاصل و همچنین نشانگرهای مربوط به استرس اکسیداتیو را تجربه کردند.

هرچند مطالعات حیوانی حاکی از آن هستند که روغن کنجد در تسکین درد آرتریت موثر است، به تحقیقات انسانی بیشتری در این زمینه نیاز است.

- کمک به بهبود زخم ها و سوختگی ها 
روغن کنجد ممکن است به صورت موضعی برای کمک به بهبود زخم ها و سوختگی ها نیز استفاده شود.

ازون یک گاز طبیعی است که می توان از آن برای مقاصد پزشکی استفاده کرد. استفاده بالینی از آن به سال 1914 برمی گردد، زمانی به منظور درمان عفونت ها طی جنگ جهانی اول کاربرد داشت. در این میان ترکیبات دیگری تحت عنوان روغن های ازون دار ازن نیز معرفی شدند که به صورت موضعی برای درمان انواع بیماری های پوستی مصرف داشتند.

در یک مطالعه حیوانی، درمان موضعی با روغن کنجد ازون دار با سطوح بالاتر کلاژن در بافت زخم همراه بود. کلاژن یک پروتئین ساختاری است که برای روند ترمیم زخم ضروری است.

یک سری پژوهش های دیگر هم نشان داده اند که درمان موضعی با روغن کنجد مدت زمان لازم برای بهبود سوختگی و زخم را در موش های آزمایشگاهی کاهش می دهد. توانایی این روغن در سرعت بخشیدن به بهبود زخم و سوختگی را می توان به خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی آن نسبت داد.

https://www.shahrekhabar.com

مصرف ویتامین E خطر خونریزی مغزی را تا حد زیادی افزایش می دهد

مصرف ویتامین E خطر خونریزی مغزی را تا حد زیادی افزایش می دهد

صدآنلاین | تحقیقات جدید نشان می دهد که مصرف ویتامین E در عین این که می تواند برای سلامتی مفید باشد، خطر خونریزی مغزی را تا حد زیادی افزایش می دهد.


به گزارش صدآنلاین به رغم شک و شبهه هایی که نسبت به ایمنی مکمل ها وجود دارد، مصرف آنها در تمام کشورهای دنیا از جمله انگلیس طرفداران خاص خودش را دارد. معمولا خطرات مرتبط با مصرف مکمل ها به مصرف دوزهای بالای آنها برمی گردد، اما محققان بر این باورند که مصرف درازمدت آنها نیز می تواند به همان اندازه خطرناک باشد.

یافته ها حکایت از آن دارد که مصرف ویتامین E خطر سکته های مغزی خونریزی دهنده را تا 22 درصد افزایش می دهد. همچنین مصرف انواع مکمل ها در صورتی که توسط متخصصان تجویز شوند، می توانند مفید باشند اما اغلب مصرف طولانی مدت و زیاد آن می تواند مشکل آفرین شود. 

ویتامین E جزء یکی از مکمل هایی است که هم خطر سکته های مغزی خونریزی دهنده را افزایش داده و هم خطر سکته های ایسکمی را کاهش می دهند. معمولا سکته به دو شکل متفاوت رخ می دهد. سکته مغزی خونریزی دهنده زمانی رخ می دهد که خون به طور ناگهانی از یکی از عروق مغزی خونریزی می کند. 

در بدن سالم، سکته مغزی ایسکمیک به سکته ای اطلاق می شود که در نتیجه قطع خونرسانی به بخشی از مغز ایجاد می شود. محققان بر این باورند که مصرف طولانی مدت مکمل ویتامین E می تواند ابتلا به این نوع سکته مغزی را افزایش دهد. به گفته محققان، مصرف این مکمل خطر سکته مغزی خونریزی کننده را تا 22 درصد افزایش داده اما خطر سکته ایسکمی را تا 10 درصد کاهش می دهد.

آنها با بررسی روی 59357 شرکت کننده در این تحقیقات که از مکمل ویتامین E استفاده کرده بودند، دریافتند که از هر 1250 نفری که این مکمل را استفاده کرده اند، یک مورد دچار سکته مغزی خونریزی کننده شده است. از سوی دیگر، مصرف ویتامین E باعث جلوگیری از بروز سکته ایسکمیک در یک نفر از هر 476 نفر می شود. 

ویتامین E نوعی ویتامین ضروری محلول در چربی است که از آسیب چربی های شکننده در غشاهای سلولی جلوگیری می کند. به گزارش سیناپرس، این ویتامین برای حفظ گردش خون و قلب سالم، پوست، اعصاب، ماهیچه ها و سلول های خونی ضروری است. محققان در این تحقیق روزانه به شرکت کننده ها بین 50 تا 500 میلی گرم ویتامین می دادند که 44 برابر بیشار از میزان 12 میلی گرم در اروپاست.

البته به نظر می رسد مصرف روزانه این ویتامین تا حد 540 میلی گرم مشکل زا نیست اما از سوی دیگر تحقیقات نشان می دهد که مصرف منظم 400 میلی گرم از ویتامین E به مدت 10 سال خطر ابتلا به سرطان ریه را تا 28 درصد افزایش می دهد. 

دانستنی ها در مورد اختلال بدشکل انگاری بدن


دانستنی ها در مورد اختلال بدشکل انگاری بدن

اختلال خود زشت انگاری یا Body Dysmorphic Disorder در بین خانم ها در حال افزایش است که در این مطلب به بررسی دقیق تر آن، علائم و روش های درمان اشاره می کنیم

به گزارش بهداشت نیوز ،خیلی از ما ممکن است چیزی را در ظاهرمان دوست نداشته باشیم. یک بینی قوز دار، یک لبخند کج و چشمانی زیادی درشت و یا زیادی ریز٫ ممکن است در مورد نقص هایمان به شدت ناراحت باشیم با اینحال این موارد تاثیر آنچنانی در زندگی روزمره مان نخواهند داشت.

در مقابل افراد مبتلا به اختلال بدشکل انگاری بدن، هر روز و به مدت چند ساعت به معایب واقعی و خیالی خود می اندیشند.

آنها نمی توانند افکار منفی شان را کنترل کنند و حرف افرادی را که به انها می گویند ظاهر خوبی دارند را باور نمی کنند. افکار این افراد ممکن است موجب آشفتگی های هیجانی مختلفی شده و عملکرد معمولی آنها را زندگی روزمره مختل نماید.

آنها ممکن است تحصیل در مدرسه و اشتغال در محیط کاریشان را از دست بدهند و از موقعیت های اجتماعی اجتناب کرده و خود را منزوی کنند. حتی در مورادی از دوستان و فامیل خود نیز اجتناب خواهند کرد زیرا می ترسند اطرافیان متوجه معایب آنان شوند.

حتی ممکن است عمل های زیبایی متعددی بر روی خود انجام دهند تا معایب خیالی شان را اصلاح نمایند و البته هرگز پس از عمل نیز راضی نخواهند بود.

اختلال بد شکل انگاری بدن یک اختلال اضطرابی و مربوط به تصویر بدنی می باشد که در هر دوجنس به یک میزان بروز پیدا می کند و اگر دو خصیصه زیر را در خود می بینید ممکن است بدان مبتلا باشید :

تجربه نگرانی های وسواس گونه در خصوص یک یا چند مورد از معایبی که فکر می کنید در ظاهر شما وجود دارد. لازم به ذکر است که این معایب از نظر دیگران وجود نداشته و یا بسیار جزئی می باشند.

پیدایش رفتارهای جبری و تکانشی روزمره مثلاً استفاده بیش از حد از آینه و یا کندن پوست در جهت کنار آمدن با نگرانی هایی که در مورد ظاهر خود دارید.

اختلال بدشکل انگاری بدن از هر فرد و حتی برای هر فرد در هر برهه زمانی متفاوت است، برای بعضی افراد، نگرانی در مورد ظاهر ممکن است تبدیل به یه مانع بزرگ در بیرون رفتن از خانه و حضور در اجتماع باشد.

این اختلال همچنین ممکن است موجب مشکلات زیر شود :

احساس شرم، احساس گناه و احساس تنهایی
منزوی شدن به منظور مقابله با اضطراب 
افسردگی و اضطراب
سوءمصرف الکل و مواد مخدر
احساس نیاز به عمل های زیبایی غیر لازم 
اختلالات خوردن 
آسیب به خود
افکار خودکشی

درمان اختلال بدشکل انگاری بدن

روش های درمانی برای این اختلال متفاوت است که رایج ترین روش های درمانی عبارتند از: 

درمان شناختی رفتاری
این نوع درمان به مبتلایان به این اختلال می آموزد افکار غیر منطقی خود را تشخیص داده و الگوهای منفی تفکرشان را تغییر دهند. درمانجویان می اموزند که روش های ناسالم فکر و رفتار را شناسایی کرده و آنها را به روش های مثبت جایگزین نمایند.

داروهای ضد افسردگی
گاهی داروهای افسردگی برای این افراد تجویز می شود، شامل مهار کننده های بازجذب سروتونین(SSRIs) که موجب کاهش علائم تکانشی و وسواسی اختلال بد شکل انگاری بدن می شوند.

درنهایت اینکه اینها فقط تصور شما نسبت به خودتان است. سعی کنید قبل از حاد شدن کنترلش کنید. چیزی که دراخر میماند سیرت زیبای شماست.

https://behdasht.news

این مواد غذایی برای مغز سم است

این مواد غذایی برای مغز سم است


صدآنلاین | مغز یکی از عجیب‌ترین اندام‌های بدن است که همه‌چیز را کنترل می‌کند، از خاطرات و احساسات تا توانایی نفس کشیدن و حتی دیدن. به همین دلیل هم بسیار مهم است که تا حداکثر ممکن برای مراقبت از مغز تلاش کنیم. به گزارش صدآنلاین یکی از بهترین راهکارها برای دستیابی به این هدف مهم، داشتن رژیم غذایی سالمی است که مواد غذایی مضر و نامناسب را از مغز دور نگه می‌دارد. اما واقعا کدام گروه از مواد غذایی تا این اندازه برای سلامت مغز مخرب هستند؟


1. شربت ذرت با فروکتوز بالا (HFCS)
قندهای مصنوعی گرفته ‌شده از شربت ذرت که با مخفف HFCS شناخته می‌شوند، پس از ورود با حجم بالا به درون جریان خون باعث مشکلات مهمی خواهند شد. درواقع، قند اضافی در جریان خون می‌تواند با پروتئین‌ها تعامل کند و ترکیبات خطرناکی را به‌وجود بیاورد که با مخفف AGEs شناخته می‌شوند. این ترکیبات به شکل‌گیری التهاب در رگ‌های خونی و دیگر بافت‌‌های بدن کمک می‌کنند. تکرار چنین روندی به‌مرور زمان باعث پدید آمدن التهاب مزمن در بدن می‌شود و درنهایت به بیماری‌های قلبی‌ـ‌عروقی، سکته و بیماری‌های دژنراتیو مغز منتهی خواهد شد.


2. آسپارتام 
این شیرین‌کننده مصنوعی در تولید هزاران محصول ازجمله نوشابه‌های رژیمی، آدامس، ماست، سس‌های سالاد، داروها، شربت‌های سرفه و حتی مولتی‌ویتامین‌ها کاربرد دارد. اما واقعیت این است که مصرف آسپارتام می‌تواند خطرناک باشد، مخصوصا برای مغز. دلیلش هم این است که آسپارتام می‌تواند سطح فنیل‌آلانین و اسید آسپارتیک را در بدن افزایش دهد، درحالی که این ترکیبات می‌توانند فعالیت‌ انتقال‌دهنده‌های عصبی، دوپامین، نوراپی‌نفرین و سروتونین را مختل سازند؛ یعنی همان عناصری که تنظیم‌کننده فعالیت‌های عصبی هستند. 


3. غذاهای سرخ‌شده 
احتمالا می‌دانید که غذاهای سرخ‌شده جزو آن دسته از غذاهای مضری هستند که نمی‌توان لذت‌بخش بودن آنها را انکار کرد. اما غذاهای سرخ‌شده نه‌تنها به افزایش وزن و افزایش کلسترول خون کمک می‌کنند بلکه در شکل‌گیری ترکیبات AGEs هم نقش دارند. همان‌طور که در بخش اول توضیح داده شد، این ترکیبات به سلامت عروق خونی آسیب می‌رسانند درحالی که پیوند مستقیم و مهمی بین سلامت عروق خونی و سلامت مغز وجود دارد. پس اگر واقعا می‌خواهید به محافظت از سلامت مغزتان کمک کنید، چاره‌ای ندارید جز کنار گذاشتن غذاهای سرخ‌شده یا به حداقل رساندن مصرف آنها. 

4. مواد غذایی کم‌فیبر 
اگرچه مواد غذایی کم‌فیبر به اندازه گزینه‌های قبلی برای سلامت مغز مضر نیستند اما بهترین انتخاب ممکن هم نخواهند بود. مضرات مواد غذایی کم‌فیبر برای مغز زمانی روشن می‌شود که ابتدا با فواید مواد غذایی پرفیبر آشنا شده باشیم. درواقع، دانشمندان بارها تاکید کرده‌اند که مواد غذایی پرفیبر مستقیما جذب مواد غذایی مصرفی را ارتقا می‌دهند و از این طریق واکنش انسولینی بدن را کمتر می‌کنند، درحالی که همین روند خطر شکل‌گیری التهاب مزمن در بدن و ابتلا به بیماری دیابت را کاهش می‌دهد. به‌علاوه، مصرف مواد غذایی پرفیبر به شکل‌گیری احساس سیری طولانی‌تر کمک می‌رساند و درنهایت خطر اضافه‌وزن را پایین می‌آورد. اما مواد غذایی کم‌فیبر هیچ کدام از این فواید را ندارند و اثرات معکوسی به بار می‌آورند. 


5. آرد سفید 
تکنیک‌های تصفیه‌سازی مدرن که برای ساختن آرد سفید کاربرد دارند، بخش مهمی از مواد مغذی را در آرد سفید نابود می‌کنند. به همین دلیل هم آرد سفید دارای شاخص گلایسمیک بالایی است و مصرف آن با افزایش سریع قند خون همراه می‌شود. این روند می‌تواند عملکرد مغز را مختل کند و خطر ابتلا به زوال عقل و بیماری آلزایمر را افزایش دهد. بنابراین، برای محافظت از سلامت مغز باید از غلات سبوس‌دار و نان‌های بر پایه آرد سبوس‌دار به‌جای آرد سفید استفاده کنید. 

https://www.shahrekhabar.com

فواید پوست نارنگی + پوست و سلامت بدن

صد آنلاین | نارنگی یکی از میوه‌های پرطرفدار و خوشمزه فصل پاییز است اما خارج از خواصی که به عنوان میوه دارد پوست نارنگی نیز رازهای پنهانی دارد که دانستنش شگفت زده‌تان خواهد کرد.


فواید پوست نارنگی


https://www.shahrekhabar.com