دانستنی های علمی دنیای زیست شناسی

نویسنده: دکتر ملیحه جهانی

دانستنی های علمی دنیای زیست شناسی

نویسنده: دکتر ملیحه جهانی

رژیم‌های کتوژنیک برای چه افرادی مناسب نیست؟


رژیم‌های کتوژنیک برای چه افرادی مناسب نیست؟

متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه تاکید کرد: رژیم کتوژنیک عوارض زیادی دارد بنابراین برای افرادی که با سایر رژیم‌های معمولی می توانند کاهش وزن داشته باشند توصیه نمی شود.

به گزارش بهداشت نیوز، دکتر گلبن سهراب متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشکده علوم  تغذیه  با بیان اینکه رژیم کتوژنیک (Ketogenic Diet) یا کتون زا نوعی رژیم غذایی خاص با چربی زیاد است، گفت: رژیم کتوژنیک برای فردی تجویز می شود که قبلا با رژیم مقداری کاهش وزن را تجربه کرده اما در حال حاضر با رژیم های معمولی نمی‌تواند وزن خود را کاهش دهد.

به گفته این متخصص تغذیه  در موارد پیش دیابتی، مقاومت به انسولین و تخمدان پلی کیستیک تجویز رژیم کتوژنیک برای یک دوره کوتاه مدت می تواند مفید باشد.

وی افزود: رژیم کتوژنیک یک برنامه غذایی شامل 70 درصد چربی ، 20 درصد پروتئین و 10 درصد کربوهیدرات است. به عبارت دیگر در این رژیم مصرف کربوهیدرات بسیار محدود شده و چربی افزایش می یابد تا بدن به جای قند از چربی برای تامین انرژی استفاده کند.

به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه در این رژیم به دلیل این که بدن وارد فاز کتوزیس می شود، روزهای اول فرد یک کاهش وزن زیادی را تجربه می کند که  دلیل آن از دست دادن مقدار زیادی از آب بدن است.

دکتر گلبن سهراب با اشاره به این که میزان کاهش وزن اولیه در این رژیم در افراد مختلف فرق دارد گفت: در بلند مدت از نظر کاهش وزن این رژیم نیز تفاوت چندانی با سایر رژیم‌های لاغری ندارد.

 وی کتوزیس را یک فرآیند طبیعی متابولیک در بدن عنوان کرد که در این فرایند به جای کربوهیدارت و گلوکز برای تامین انرژی چربی های اشباع شده و ذخیره شده در اجزای بدن سوزانده می شود.

این متخصص تغذیه  با بیان اینکه در رژیم کتوژنیک بسیاری از انواع مواد غذایی از برنامه غذایی حذف می‌شوند گفت: در این رژیم مصرف انواع قندهای ساده، شکر، گروه نان و غلات، لبنیات به جز پنیر، انواع میوه ها، سبزی‌های نشاسته ای مثل سیب زمینی و هویج و سس‌های قرمز مجاز نیست.

به گفته وی فرد در این رژیم  مجاز است از انواع روغنها ترجیحا روغنهای سالم تر، گوشت‌ها و تخم مرغ، انواع مغزبه میزان محدود و سبزی‌های برگ سبز به مقدار محدود استفاده کند. همچنین می‌تواند خامه، کره و مقداری پنیر نیز در برنامه غذایی خود داشته باشد.

دکتر گلبن سهراب عدم تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن و افزایش خطر بروز کمبود آنها را مهمترین عارضه رژیم‌‌های کتوژنیک عنوان کرد.

این متخصص تغذیه از دیگر عوارض این رژیم به سرگیجه و احساس خستگی اشاره کرد که باعث می شود فرد نتواند فعالیت بدنی مناسبی داشته باشد و از سبک زندگی سالم فاصله می گیرد.

وی یبوست شدید را از دیگر عوارض این نوع رژیم برشمرد که به دلیل حذف یکسری مواد مغذی ایجاد می‌شود.

این متخصص ادامه داد: این مواد  باعث رشد باکتری‌های مفید دستگاه گوارش می شوند و عدم رشد باکتری‌های مذکور باعث تغییر فلور طبیعی روده و در درازمدت یبوست‌های شدید می شود.

به گفته این متخصص تغذیه افرادی که چند ماه از رژیم کتوژنیک پیروی می‌کنند دچار یبوست‌ شدید می‌شوند که نیاز به اقدامات درمانی برای بازگشت فلور طبیعی روده دارند.

وی آنفلوانزا و راش‌های پوستی خیلی شدید را از دیگر عوارض رژیم های کتوژنیک عنوان کرد.

دکتر سهراب در ادامه گفت: رژیم کتوژنیک برای افرادی که می توانند با سایر رژیم‌های  معمولی لاغر شوند توصیه نمی شود. زیرا این رژیم عوارض زیادی در بردارد و در واقع سبک یا روش صحیح تغذیه ای را رعایت نمی کند.

دکتر سهراب یکی از عللی که باعث اقبال عمومی بالا نسبت به این نوع رژیم شده است را عدم وجود کالری شماری برشمرد که در آن اجباری نیست کالری مورد مصرف فرد دایما شمارش شود.

وی با اشاره به این که در این رژیم تولید کتون بادی‌ها در بدن باعث سرکوب کردن و کنترل اشتها می شود گفت: این موضوع باعث می شود فرد کمتر احساس گرسنگی کند که یکی از دلایل مهم علاقه افراد به این رژیم است . همچنین در هفته های اول کاهش وزن بیشتری نسبت به رژیم های معمولی تجربه می کنند که این موضوع نیز برایشان خوشایند است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه به افرادی که تمایل به استفاده از رژیم کتوژنیک دارند تاکید کرد حتما با مشورت یک متخصص تغذیه اقدام کنند تا رژیم علمی و صحیح برای آنها طراحی شود و با تجویز مکمل‌های مناسب از بروز عوارض کمبود مواد مغذی پیشگیری شود.


با این گیاه بی خطر راحت در عید لاغر شوید

با این گیاه بی خطر راحت در عید لاغر شوید

با این گیاه بی خطر راحت در عید لاغر شوید
بازدید:۱
صدآنلاین | اگر اضافه وزن دارید به جای دنبال کردن رژیم های سفت و سخت در روز چندبار آب کرفس میل کنید.

به گزارش صدآنلاین ، از جمله فواید کرفس و آب کرفس می توان به کاهش وزن و لاغری اشاره کرد. اگر اضافه وزن دارید به جای دنبال کردن رژیم های سفت و سخت در روز چندبار آب کرفس میل کنید؛ بدین ترتیب اشتهای شما برای خوردن شیرینی جات و غذاهای چرب و سنگین، کم می شود و به تدریج با مصرف غذای کمتر به وزن دلخواهتان می رسید.

رادیکال های آزاد می توانند با اکسیداسیون کلسترول، احتمال بروز حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش دهند. بنابراین مصرف ویتامین C در سلامت قلب و عروق تاثیرگذار است و شما را از بیماری های قلبی، سکته و سرطان دور نگه می دارد. پس می توانیم نتیجه بگیریم که یکی دیگر از خواص کرفس کاهش ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی ست.
یکی دیگر از خواص کرفس کاهش فشار خون است پس اگر نگران بالا رفتن فشار خونتان هستید، بهتر است بدانید که کرفس پتانسیل کاهش فشار خون را هم دارد و در طب سنتی چینی ها به عنوان داروی ضد فشار خون تجویز می شده است. تحقیقات اخیر دانشمندان هم این خاصیت کرفس را تایید می کنند. اگر مدام عصبی هستید و به قرص های آرامش بخش پناه می برید، بهتر است کرفس را بیشتر در برنامه غذایی تان بگنجانید.از دیگر خواص کرفس می توان به آرامش بخش بودن آن اشاره کرد.

https://www.shahrekhabar.com

ترجمه اختصاصی / ویتامین ب از آلزایمر جلوگیری می‌کند

ترجمه اختصاصی / ویتامین ب از آلزایمر جلوگیری می‌کند

افزایش سن به دلیل تغییراتی که در سلول‌های مغز ما اتفاق می‌افتد،می‌تواند باعث کاهش قدرت شناسایی در افراد شود.به منظور بهبود متابولیسم انرژی در مغز،دانشمندان تأثیر مکمل‌سازی گروهی از بزرگسالان با نوعی ویتامین ب ۳ را بررسی کردند.آن‌ها دریافتند که مکمل نیکوتین آمید ریبوزید به مولکولی درگیر در متابولیسم انرژی در نورون ها تبدیل شده است.آنها همچنین کاهش قابل توجهی را در سطح پروتئین بتا آمیلوئید در نورون‌ها مشاهده کردند.

به گزارش سرویس خبری بهداشت‌نیوز سن فقط یک عدد نیست و مکانیسم های پیری در سطح سلولی ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد.دلیل اینکه چرا برخی افراد سریعتر از دیگران پیر می شوند، تمرکز بسیاری از تحقیقات اخیر بوده است.یکی از شرایطی که سن یک عامل خطر برای آن است،زوال عقل است.حدود یک سوم افرادی که بالای ۸۵ سال سن دارند به نوعی از زوال عقل مبتلا هستند.از آنجایی که انسان‌ها طولانی‌تر زندگی می‌کنند، تعداد افراد مبتلا به زوال عقل در جمعیت نیز در حال افزایش است، و سازمان بهداشت جهانی گزارش می‌دهد که در حال حاضر بیش از ۵۵ میلیون نفر در سراسر جهان با زوال عقل زندگی می‌کنند و هر سال نزدیک به ۱۰ میلیون مورد جدید مبتلا به زوال عقل اضافه می‌شود.تصور غالب این است که بیماری آلزایمر با وجود توده‌هایی پروتئینی به نام بتا آمیلوئید بین نورون‌ها یا سلول‌های عصبی در مغز ریشه می‌گیرد.تصور می‌شود که این بر توانایی آنها در سیگنال‌دهی تأثیر می‌گذارد و باعث کاهش شناختی در افراد مبتلا به این بیماری می‌شود.با این حال،مهم است که توجه داشته باشیم هنوز بحث‌های قابل‌توجهی درباره این مکانیسم وجود دارد.یک نظریه این است که در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر به دلیل اختلال در تولید انرژی و متابولیسم معمول در مغز،کاهش شناختی مشاهده می‌شود.

 

آلزایمر و متابولیسم انرژی در مغز

 

مغز به شدت وابسته به انرژی است و با وجود جرم کمی که دارد،تا ۲۰ درصد از اکسیژن و کالری‌ها را مصرف می‌کند.این متابولیسم مصرف انرژی در مغز،زمانی مختل می‌شود که فرد مبتلا به بیماری آلزایمر باشد.یکی از علل اختلال این متابولیسم،مقاوم شدن سلول‌های عصبی در مغز به انسولین است.مقاومت به انسولین به این معنی است که سلول ها آنطور که باید گلوکز را برای انرژی مصرف نمی کنند.هنگامی که این در متابولیسم انرژی مغز رخ می‌دهد،سیگنال‌دهی و عملکردهای پاسخ ایمنی همگی تحت تاثیر قرار می گیرند.یک دکتر توضیح می‌دهد:«تخریب عصبی اصطلاحی است که برای توصیف از بین رفتن تدریجی سلول‌های عصبی در مغز و نخاع استفاده می‌شود.این می‌تواند منجر به مشکلات حافظه،شناخت،حرکت و سایر عملکردهای عصبی می‌شود.این می تواند ناشی از ژنتیک یا شرایط پزشکی مانند پیری،دیابت،سکته مغزی،پارکینسون،آلزایمر یا آسیب مغزی باشد.اگر سلول‌های مغز نتوانند انرژی مورد نیاز برای عملکرد مناسب را تولید کنند،نمی‌توانند سیگنال دهند و اگر سلول‌های عصبی مغز نتوانند به طور موثر سیگنال دهند،مرکز شناخت فرد تحت تأثیر قرار می‌گیرد.یکی از چالش های اصلی بیماری آلزایمر،اختلال در متابولیسم انرژی در مغز است که ممکن است به پیشرفت این بیماری کمک کند.»

 

پر کردن NAD+

 

همان‌طور که می‌دانیم،NAD+ برای تولید انرژی در سلول ضروری است و شواهد قوی از مطالعات حیوانی وجود دارد که پیری و اختلال عملکرد متابولیک منجر به کاهش NAD+ در سلول‌ها می‌شود.بنابراین افزایش NAD+ در مغز می‌تواند تأثیر مثبتی بر عملکرد آن داشته باشد.برای انجام این کار به گروهی متشکل از ۱۰ بزرگسال نوعی ویتامین ب ۳ به نام ریبوزید نیکوتین آمید به عنوان مکمل داده شد،زیرا این مولکول پیش ساز NAD+ است.گروه دیگری متشکل از ۱۲ بزرگسال یک دارونما دریافت کردند.به منظور اندازه گیری اینکه آیا مصرف ۵۰۰ میلی‌گرم مکمل دو بار در روز به مدت شش هفته واقعا باعث افزایش NAD+ در نورون‌ها می شود یا خیر،محققان NAD+ را در وزیکول های خارج سلولی که در نورون‌ها وجود دارند،اندازه گیری کردند.بعد آن‌ها را از نمونه های خون استخراج کردند و در آن‌ها تفاوت قابل توجهی پیدا کردند.علاوه بر این یافته،تیم تحقیق اکنون داده‌هایی را منتشر کرده است که نشان می‌دهد تغییرات در سطوح NAD+ و پیش‌سازهای آن با تغییرات در حضور پروتئین‌های سیگنال‌دهنده انسولین و مولکول‌های دخیل در التهاب مرتبط است.

 

آیا ویتامین ها می توانند از سد خونی مغزی عبور کنند؟

 

با این حال،مشخص نیست که آیا این مکمل از سد خونی مغزی عبور کرده است یا خیر و اینکه این تغییرات در سلول‌های مغز رخ داده است.تنها چیزی که وجود دارد،این است که مصرف مکمل منجر به افزایش NAD+ در وزیکول های کوچکی می شود که احتمالاً از مغز و سایر بافت های عصبی منشا می گیرند.یکی از پزشکان می‌گوید:«اگرچه ما شواهد مستقیم نداریم،اما نتایج مطالعه ما نشان می‌دهد که این مکمل بر روی مغز تأثیر می‌گذارد و همچنین متابولیسم مسیرهای مولکولی شناخته شده در بیماری آلزایمر را تغییر می‌دهد.این چیزی است که ما اکنون به طور فعال در آزمایشگاه خود در یک آزمایش بعدی روی افراد مسن با اختلال شناختی خفیف انجام می‌دهیم.اما ابتدا می خواستیم بفهمیم که آیا می توانیم افزایش NAD + در بافت مغز را پس از مصرف مکمل تشخیص دهیم؟»او در نهایت ادامه داد:«ما این کار را با استفاده از وزیکول‌های کوچک موجود در خون که از نورون‌ها منشا گرفته‌اند انجام دادیم.آنچه واقعاً جالب است این است که ما همچنین تغییراتی را در نشانگرهای تثبیت شده بیماری آلزایمر پس از مصرف مکمل پیدا کردیم.در حالی که برخی از استراتژی های درمانی امیدوارکننده برای بیماری های عصبی در حال بررسی هستند،اما تحقیقات بیشتری برای درک کامل مزایای بالقوه آنها مورد نیاز است.»

 

منبع step to health 

صبحانه پنیر نخورید/ بهترین صبحانه برای معده های گرم و سرد


صبحانه پنیر نخورید/ بهترین صبحانه برای معده های گرم و سرد

اصولاً پنیر غذایی خوبی برای صبحانه نیست؛ از نظر طب ایرانی مزاج پنیر سرد و تر بوده و مانع فعالیت مغزی کامل می‌شود که معمولاً در صبحگاه برای کار و تلاش مورد نیاز است؛ توصیه به مصرف و علاوه بر آن مصرف پنیر با خیار و گوجه فرنگی آن هم در فصل سرما اثرات نامطلوب آن را چندین برابر می‌کند.

به گزارش بهداشت نیوز، محمد عسکرفراشاه درباره وعده غذایی صبحانه گفت: یکی از مشکلات تغذیه امروز ما ایرانی‌ها اهمیت ندادن خیلی از مردم به وعده مهم صبحانه است به طوریکه خیلی از افراد این وعده مهم غذایی را نادیده می‌گیرند و در میان سایر افرادی که صبحانه می‌خورند, رایج‌ترین ماده مصرفی آنها نان و پنیر است!

وی افزود: این در حالی است که اصولاً پنیر غذایی خوبی برای صبحانه نیست؛ از نظر طب ایرانی مزاج پنیر سرد و تر بوده و مانع فعالیت مغزی کامل می‌شود که معمولاً در صبحگاه برای کار و تلاش مورد نیاز است؛ توصیه به مصرف و علاوه بر آن مصرف پنیر با خیار و گوجه فرنگی آن هم در فصل سرما اثرات نامطلوب آن را چندین برابر می‌کند.

این متخصص طب ایرانی تصریح کرد: در مطالعات جدید علمی ثابت شده که جذب کلسم بیشتر در شب صورت می‌پذیرد و بهتر است پنیر به عنوان یک ماده مغذی در شب مصرف شود و ثانیاً پنیر با مصلحات (اصلاح کننده) یعنی همراه با گردو، سیاهدانه، آویشن و زنیان مصرف شود.


عسکرفراشاه خاطرنشان کرد: خیلی از ضعف‌ها و کسالت‌ها در بین دانش‌آموزان و کارمندان به علت عدم به کاربردن همین آموزه طب ایرانی است؛ باید توجه داشت که بهترین صبحانه شامل مربای بالنگ، مربای به، مربای هویچ و مربای پوست پسته برای معده‌هایی سرد یا ضعیف و مربای آلبالو و مربای زرشک برای معدهای گرم و حریره بادام، شیر‌برنج با کمی دارچین یا زعفران‌، عسل و شیره انگور است.

وی یادآور شد: بیماران دیابتی بهتر است از میوه‌های پخته شده بدون شیرینی نظیر به، سیب یا هویج همراه با نان بهره ببرند و نکته آخر اینکه بهتر است نوشیدنی‌ها نظیر چای یا شیر یک ساعت با غذا خوردن فاصله داشته باشد.
منبع: برنا

گیاهی که مارگونه بیماری فشار خون را از بدن یکجا بیرون می کند

گیاهی که مارگونه بیماری فشار خون را از بدن یکجا بیرون می کند

مارچوبه منبع خوبی از پتاسیم است و یک سهم آن حدود 5 درصد از مصرف مرجع روزانه (RI) شما را تامین می کند.علاوه بر این، مطالعات حیوانی نشان می دهد که یک ترکیب طبیعی در مارچوبه به عنوان یک مهارکننده ACE عمل می کند و به گشاد شدن عروق خونی و کاهش فشار خون کمک می کند.

مارچوبه,خواص مارچوبه,مارچوبه چیست


این کار را با جلوگیری از تولید آنژیوتانسین II توسط آنزیمی در بدن انجام می دهد، ماده ای که رگ های خونی را باریک می کند و فشار خون شما را افزایش می دهد. اگرچه این یک یافته امیدوارکننده است، اما اثرات مشابه تا به امروز در انسان تکرار نشده است.

https://behdasht.news